Rouwbegeleiding op maat

Rouwbegeleiding kun je op diverse momenten inzetten. Wanneer je weet dat een dierbare binnen afzienbare tijd komt te overlijden en je behoefte hebt aan een klankbord en steun, maar ook korte of langere tijd na een overlijden.

Rouwbegeleiding kan je helpen in een moeilijke periode van verlies en afscheid nemen. De ruimte nemen voor je verlies met hart en hoofd maar ook het stukje doorleven. Hoe doe je dat. Hoe pak je jouw leven weer op na een ingrijpend verlies.

Binnen de rouwbegeleiding richt ik mij op volwassenen en volwassenen die de zorg mogen dragen voor kinderen. Kinderen rouwen op hun eigen manier. Ik wil ouders en verzorgers ondersteunen in hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan. Wat is helpend en wat juist niet. Wat begrijpen kinderen al van het verlies en de dood en waarin komt rouw tot uiting.

Kennis en eigen ervaring

Willemien ondersteund gezinnen in dit proces. In haar begeleiding richt ze zich in eerste instantie op de volwassenen. Het is fijn als ouders zoveel mogelijk hun ouderrol kunnen voortzetten in tijden van verdriet en zorgen maar hierin wel ondersteund worden. Willemien luistert, observeert en denkt mee waarin dat gewenst is. Adviezen die bij jullie als gezin passen en die het onderzoeken en uitproberen waard zijn. Hierdoor krijg je als ouders ruimte voor je eigen verdriet maar kun je er ook zo goed mogelijk zijn voor jullie kinderen. 

Willemien heeft jarenlang in de psychiatrie gewerkt, eerst als verpleegkundige op klinische afdelingen, de laatste jaren als ambulant verpleegkundige. De laatste jaren is Willemien naast de webshop Liefs van Lauren ook rouwbegeleider en sinds 2021 trainer bij de Babyverlies academie.

De liefde stopt nooit

Zes jaar geleden moesten wij na een kort maar intensief ziekbed afscheid nemen van ons dochtertje Lauren. Een rouw periode volgde voor het hele gezin. Ook voor onze oudste zoon, hij was op dat moment 3 jaar. Deze ervaring heeft naast veel verdriet en pijn ook veel moois gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat we als gezin hechter zijn geworden en meer durven stil te staan bij ons gevoel. Dat herinneringen die we hebben gemaakt samen als gezin worden gekoesterd en nog meer waarde hebben gekregen. Dat we het leven niet als vanzelfsprekend zien.

Deze weg was ik anders nooit ingeslagen maar het is zo’n verrijking om via de webshop, lezingen en rouwbegeleiding andere mensen te mogen helpen in dit proces. Het voelt als de juiste stap!
– Willemien Holsappel –