Behoefte aan meer?!

Als gezin een verlies ervaring meemaken is heftig. Ieder rouwt op zijn eigen manier. Veel ouders worstelen met hoe ze hierin hun eigen verdriet moeten verweven en hoe ze hierin er kunnen zijn voor hun kinderen.
Soms heb je gewoon behoefte aan meer. Iemand die met je mee kijkt, mee denkt en mee kan voelen bij wat er nodig is in jouw gezin wanneer daar rouw speelt.

Rouw is heel divers net als de manier waarop ieder gezin daarmee omgaat. Soms gaat dat als vanzelf, eigenlijk wel heel soepel en soms is het gewoon iets ingewikkelder. Ben je zo met je eigen verdriet bezig dat je de rest niet meer goed kan zien. Ben je meer onzeker of je het wel “goed” doet. Of het allemaal wel weer “goed” komt. Heb je gewoon behoefte aan meer..

Kennis en eigen ervaring

Willemien ondersteund gezinnen hierin. In haar begeleiding richt ze zich in eerste instantie op de volwassenen. Het is fijn als ouders zoveel mogelijk hun ouderrol kunnen voortzetten in tijden van verdriet en zorgen maar hierin wel ondersteund worden. Willemien luistert, observeert en denkt mee waarin dat gewenst is. Hierdoor krijg je als ouders ruimte voor je eigen verdriet maar kun je er ook zo goed mogelijk zijn voor jullie kinderen. 

Willemien werkt sinds 13 jaar in de psychiatrie, eerst als verpleegkundige op klinische afdelingen, de laatste jaren als ambulant verpleegkundige. De laatste 2 jaar is ze daarnaast de webshop Liefs van Lauren opgestart samen met Elline en is ze zich meer en meer gaan verdiepen in rouw bij kinderen.

De liefde stopt nooit

Vier jaar geleden moesten wij na een kort maar intensief ziekbed afscheid nemen van ons dochtertje Lauren. Een rouw periode volgde voor het hele gezin. Ook voor onze oudste zoon, hij was op dat moment 3 jaar. Deze ervaring heeft naast veel verdriet en pijn ook veel moois gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat we als gezin hechter zijn geworden en meer durven stil te staan bij ons gevoel. Dat herinneringen die we hebben gemaakt samen als gezin worden gekoesterd en nog meer waarde hebben gekregen. Dat we het leven niet als vanzelfsprekend zien.

Deze weg was ik anders nooit ingeslagen maar het is zo’n verrijking om via de webshop, lezingen en rouwbegeleiding andere mensen te mogen helpen in dit proces. Het voelt als de juiste stap!
– Willemien Holsappel –