Workshops en lezingen

Naast prachtige (en helpende) producten rondom diverse soorten rouw geven we ook workshops en lezingen. Zoek je voor een deskundigheidsbevordering, ouderavond, groep kinderen of een klas of juist een uitgebreidere training iemand met ervaring en kennis over rouw?! Dan helpen wij je graag verder. Onze opgedane kennis en ervaring delen we graag met jou!

Ontwikkeling op het gebied van rouw

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor rouw. Vaak is dit veelal toegespitst op volwassenen. Wij richten ons met Liefs van Lauren speciaal op kinderen in de rouw. Vanuit eigen kennis en ervaring weten we als geen ander hoe belangrijk dat is. Kinderen in de rouw hebben andere behoeftes, vragen en wensen dan volwassenen. Wij nemen je mee in hoe je daarmee omgaat en wat hierin belangrijk is.

Diverse workshops

Creatieve rouw/ verlies workshop
De groep bestaat uit minimaal 6 deelnemers. Tijdens de workshop ga je met een creatieve werkvorm bezig die past bij de groepssamenstelling. Er is ruimte om te delen, vragen te stellen en elkaar te ontmoeten. De workshop kunnen we zowel aan kinderen als aan volwassenen worden geven.

Kinderen betrekken bij de dood. Dit is een training voor professionals. Hoe betrek je kinderen bij de dood en wat is wel of juist niet helpend. Een training voor iedereen die te maken heeft in zijn/haar werk met kinderen en rouw. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Suzan Brussee van Praktijk Nine2Five. De training duurt in principe een dag maar het is ook mogelijk om een korte variant of een aangepaste variant te boeken.

Kinderen in rouw op school of kinderdagverblijf.
Deze training is ook in samenwerking met Suzan ontwikkeld en gaat meer in op de diverse ontwikkelingsgebieden van kinderen en wat ze daarin nodig hebben. Ook diverse emoties komen hierin aanbod. Tijdens deze training leer je hoe je de groep betrekt en speciale aandacht hebt voor het individuele kind. Deze training gaat niet alleen in op de dood maar ook op andere vormen van rouw, denk aan scheiden en ziekte binnen een gezin. Deze training is voor jou als professional ook heel praktisch doordat we lesmateriaal aanbieden en laten zien wat er mogelijk is qua creatieve werkvormen.

workshops, lezingen, kind en rouw, liefsvanlauren.nl