Workshops en lezingen

Naast prachtige (en helpende) producten rondom diverse soorten rouw geven we ook workshops en lezingen. Zoek je voor een deskundigheidsbevordering, ouderavond, groep kinderen, een klas of juist een uitgebreidere training van iemand met ervaring en kennis over rouw?! Dan helpen wij je graag verder. Onze opgedane kennis en ervaring delen we graag met jou!

Ontwikkeling op het gebied van rouw

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor rouw. Vaak is dit veelal toegespitst op volwassenen. Wij richten ons met Liefs van Lauren speciaal op kinderen in de rouw. Vanuit eigen kennis en ervaring weten we als geen ander hoe belangrijk dat is. Kinderen in de rouw hebben andere behoeftes, vragen en wensen dan volwassenen. Wij nemen je mee in hoe je daarmee omgaat en wat hierin belangrijk is.

Momenteel geven wij alle lezingen digitaal. Hier ontvang je een eigen link voor die je op de avond dat de lezing gegeven wordt aanklikt. Je komt dan in een beveiligde en anonieme omgeving terecht.

Op 10-11-2020 geven wij om 20:00 uur; een lezing over rouw bij kinderen van 0-5 jaar.
Op 17-11-2020 geven wij om 20:00 uur; een lezing over rouw bij kinderen van 5-12 jaar.

Aanmelden voor deze avonden kan via onderstaande links:
Terugkijken van de webinar: 0-5 jaar kan door ons te mailen. Je ontvangt hier dan een link van.

https://liefs-van-lauren.webinargeek.com/kinderen-in-de-rouw-leeftijd-5-12-jaar

Diverse workshops

Creatieve rouw/ verlies workshop
De groep bestaat uit minimaal 6 deelnemers. Tijdens de workshop ga je met een creatieve werkvorm bezig die past bij de groepssamenstelling. Er is ruimte om te delen, vragen te stellen en elkaar te ontmoeten. De workshop kunnen we zowel aan kinderen als aan volwassenen worden geven.

Het is ook heel helpend om deze workshop met elkaar als gezin te doen. Iedereen rouwt anders maar het is fijn als je het wel kan delen met elkaar. Juist in een gezin is dit extra belangrijk maar soms ook erg moeilijk. Wij kunnen jullie daar als gezin een stapje in verder helpen.

Kinderen betrekken bij de dood. Dit is een training voor professionals. Hoe betrek je kinderen bij de dood en wat is wel of juist niet helpend. Een training voor iedereen die te maken heeft in zijn/haar werk met kinderen en rouw. De training duurt in principe een dag maar het is ook mogelijk om een korte variant of een aangepaste variant te boeken.

Kinderen in rouw op school of kinderdagverblijf.
Deze training gaat meer in op de diverse ontwikkelingsgebieden van kinderen en wat ze daarin nodig hebben. Ook diverse emoties komen hierin aanbod. Tijdens deze training leer je hoe je de groep betrekt en speciale aandacht hebt voor het individuele kind. Deze training gaat niet alleen in op de dood maar ook op andere vormen van rouw, denk aan scheiden, verhuizen en ziekte binnen een gezin. Deze training is voor jou als professional ook heel praktisch doordat we “les” materiaal aanbieden en laten zien wat er mogelijk is qua creatieve werkvormen ook voor de allerkleinsten.

workshops, lezingen, kind en rouw, liefsvanlauren.nl