Workshops en lezingen

Naast prachtige (en helpende) producten rondom diverse soorten rouw geven we ook workshops en lezingen. Zoek je voor een deskundigheidsbevordering, ouderavond, groep kinderen, een klas of juist een uitgebreidere training van iemand met ervaring en kennis over rouw?! Dan helpen wij je graag verder. Onze opgedane kennis en ervaring delen we graag met jou!

Ontwikkeling op het gebied van rouw

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor rouw. Vaak is dit veelal toegespitst op volwassenen. Wij richten ons met Liefs van Lauren speciaal op kinderen in de rouw. Vanuit eigen kennis en ervaring weten we als geen ander hoe belangrijk dat is. Kinderen in de rouw hebben andere behoeftes, vragen en wensen dan volwassenen. Wij nemen je mee in hoe je daarmee omgaat en wat hierin belangrijk is.

De trainingen/ lezingen en workshops kunnen zowel live als digitaal vorm gegeven en worden op maat gemaakt.

Samenwerkingen

In het najaar van 2021 verzorgen wij 4x de masterclass; kinderen in rouw begeleiden tijdens de kraamweek. Dit doen we in samenwerking met Hiske Kuilman van Babyverlies. Zij richt zich met haar trainingen en masterclass op kraamverzorgenden die in hun werk te maken krijgen met het overlijden van een baby vlak voor, tijdens of vlak na de bevalling.

In het najaar van 2021 werken we samen met Gastouderbureau Tante Vroesh uit Kampen. We hebben als gezamenlijke missie om gastouders meer toe te rusten rondom het thema rouw en verdriet. Hoe begeleid je ouders en kinderen binnen jouw opvang wanneer er sprake is van verdriet. Dat kan heel klein verdriet zijn maar ook groot verdriet zoals het overlijden van een opa/ oma of iemand anders die heel dicht bij stond. De training is verdeeld over 2 avonden en zal zowel theoretisch als praktisch vorm gegeven worden.

Inschrijvingen voor deze trainingen gaat via de organisaties hierboven.

Training open inschrijving

In 2022 geven we ook weer trainingen volgens open inschrijving. Iedereen die meer wil weten over kinderen en rouw als geïnteresseerde; ouder, naastbetrokke en/of professional is hierbij van harte welkom. De training duurt een 2 uur en bevat naast theorie over de ontwikkeling van kinderen en hoe rouw hierop inwerkt ook een praktische kant wat je kan doen aan helpende en ondersteunende acties. Zowel creatief, praktisch als boeken die passend kunnen zijn. We richten ons op rouw in de breedste zin van het woord.

Data zijn:

17 januari van 19:00 – 21:00
15 februari van 19:00 – 21:00

De kosten hiervoor zijn € 40 euro incl BTW en naslagwerk van de training

Diverse workshops

Creatieve rouw/ verlies workshop
De groep bestaat uit minimaal 6 deelnemers. Tijdens de workshop ga je met een creatieve werkvorm bezig die past bij de groepssamenstelling. Er is ruimte om te delen, vragen te stellen en elkaar te ontmoeten. De workshop kunnen we zowel aan kinderen als aan volwassenen worden geven.

Het is ook heel helpend om deze workshop met elkaar als gezin te doen. Iedereen rouwt anders maar het is fijn als je het wel kan delen met elkaar. Juist in een gezin is dit extra belangrijk maar soms ook erg moeilijk. Wij kunnen jullie daar als gezin een stapje in verder helpen.

Kinderen betrekken bij de dood. Dit is een training voor professionals. Hoe betrek je kinderen bij de dood en wat is wel of juist niet helpend. Een training voor iedereen die te maken heeft in zijn/haar werk met kinderen en rouw. De training duurt in principe een dag maar het is ook mogelijk om een korte variant of een aangepaste variant te boeken.

Kinderen in rouw op school of kinderdagverblijf.
Deze training gaat meer in op de diverse ontwikkelingsgebieden van kinderen en wat ze daarin nodig hebben. Ook diverse emoties komen hierin aanbod. Tijdens deze training leer je hoe je de groep betrekt en speciale aandacht hebt voor het individuele kind. Deze training gaat niet alleen in op de dood maar ook op andere vormen van rouw, denk aan scheiden, verhuizen en ziekte binnen een gezin. Deze training is voor jou als professional ook heel praktisch doordat we “les” materiaal aanbieden en laten zien wat er mogelijk is qua creatieve werkvormen ook voor de allerkleinsten.

workshops, lezingen, kind en rouw, liefsvanlauren.nl