Babyverlies

Coaching bij babyverlies is niet zomaar rouwbegeleiding. Babyverlies is soms onzichtbaar verdriet, eenzaam. Onbegrip en goed bedoelde opmerkingen. Ik hoor het helaas maar al te vaak. Terwijl de termijn van zwangerschap niets zegt over het gemis en het verdriet. Net zo min of je baby alleen geleefd heeft in jouw dromen of ook een aantal uren of weken na een geboorte.

Babyverlies en het effect hiervan is voor elk persoon en elk stel verschillend.

Het verliezen van een baby is een intense gebeurtenis in jou en jullie leven. Je leven staat op z’n kop en terwijl iedereen doorgaat met zijn of haar leven, lijkt jouw wereld stil te staan. De glans is er vanaf en je stort in of je gaat juist door; omwille van de andere kinderen of omdat het zo hoort. Misschien durf je er ook niet goed bij stil te staan, wat komt er nog meer los..

Verdriet rondom babyverlies kan heel eenzaam voelen maar dat hoeft niet!

  • Ruimte geven aan jouw verdriet en rouw maar weet je niet goed hoe?
  • Om kunnen gaan met goede en minder goede dagen?
  • Weer ruimte in je hoofd en lijf voor meer dan alleen verdriet?

Ik leer jou hoe rouw werkt, hoe dat voor jou is en wat jij hierin zelf kunt doen en welke hulpvraag je aan jouw omgeving kan stellen.

Maar samen gaan we ook aan het werk hoe jij,

  • Jouw baby en/of droom kan integreren in jouw leven.
  • Meer grip hebt op je emoties en gedachten, zodat verdriet je minder overvalt.
  • Je weer kleur ziet in je leven en kan genieten van kleine en grote geluksmomentjes.
  • Je jouw leven opnieuw vorm kan geven zonder het verdriet buiten te sluiten.

Verdriet en liefde staan naast elkaar en sluiten elkaar niet uit. Net zoals de dag bij de nacht hoort en je licht ziet door het donker, zo hoort liefde ook bij verdriet.

Gun jij het jezelf om ruimte te nemen voor jouw verdriet. Meer hierover lezen hoe ik dat met jou ga doen, lees je hier. Wil je meer lezen, kijk dan even bij Liefs van Lauren – Coaching

Weet je genoeg en wil je direct starten of nog even bellen, ook dat kan!
Neem dan even contact met mij op en ik bel jou voor een telefonische kennismaking.

Rouwcoaching is niet alleen voor ouders die recent te maken hebben gehad met babyverlies in welke vorm dan ook. Ook voor ouders die merken dat er nog verdriet zit maar het moeilijk vinden om hier alleen ruimte voor te maken. Waarbij het al langer geleden is maar de tijd niet alle wonden heeft geheeld zoals ze hadden gehoopt. Ouders die merken dat er nog een pijn zit die niet “zomaar” weggaat en het verdriet op de meest onverwachte momenten op popt.

Kennis en eigen ervaring

Ik, Willemien werk als trainer voor De Babyverlies Academie. Ik geef hier onder andere de Masterclass Kind en Rouw en de algemene scholing aan kraamverzorgenden; kraamzorg na het verlies van een baby. De opleiding Coaching bij babyverlies was voor mij een logische stap om te volgen en heeft de basis nog verder uitgebreid.

Ik heb jarenlang in de psychiatrie gewerkt, eerst als verpleegkundige op klinische afdelingen, de laatste jaren als ambulant verpleegkundige. Na het overlijden van Lauren ben ik langzaam aan een andere weg in geslagen.

De liefde stopt nooit

Bijna 7 jaar geleden moesten wij na een kort maar intensief ziekbed afscheid nemen van ons dochtertje Lauren. Een rouw periode volgde voor het hele gezin voor ons als ouders maar ook voor onze zoon van 3. Rouw is hard werken en de tijd heelt niet zomaar alle wonden. Het is wat je met die tijd doet!

Tijd nemen voor je rouw en verdriet en daar gericht mee bezig zijn kunnen helpen bij het verweven van het verdriet in jouw leven.

Het gemis van jouw baby of jouw kinderwens.

Je geeft het verdriet geen plekje, maar je leert een eigen manier die jou helpt om beter om te gaan met moeilijke dagen. En om weer te genieten van kleine en grotere mooie momenten.

grote keramiek tegel met pen hartje, in my dreams design, handgemaakt, uniek, gedenkplekje, liefsvanlauren.nl


Meer lezen over Liefs van Lauren – Coaching, dat kan! We hebben er een speciale site voor gemaakt omdat we dit binnen Liefs van Lauren zo ontzettend belangrijk vinden.