De symboliek van een Vlinder

Symboliek van een Vlinder, Rouw, spirituele vlinder, liefsvanlauren.nl

De vlinder

De vlinder is een mooi en onschuldig diertje. Hij verloopt in zijn leven een mooi proces. Begint als rups, wordt een pop en dan is het ineens een prachtige vlinder. Kwetsbaar maar o zo mooi. Vol schoonheid. Dit spreekt veel mensen aan en wordt daardoor rondom rouw ook veel gebruikt. Daarnaast is er ook een spirituele uitleg waarom we vaak kiezen voor een symbool zoals een hartje of vlinder.

De vlinder als spiritueel symbool

Op spiritueel niveau is de vlinder het symbool van de onsterfelijke ziel en voor de kortstondigheid van het leven. De vlinder staat ook symbool voor de drie stadia die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

Anderen leggen de symboliek van een vlinder uit als een ziel dat zich bevrijdt van het omhulsel en werkelijk vrij is. Het is ontpopt. Het staat voor vrijheid, iemand die op weg is gegaan naar het Licht en niet meer de aardse ballast heeft.

Kinderen en vlinders

Een vlinder wordt daarom ook vaak gebruikt wanneer een kindje is overleden als symbool. Zowel vanuit spirituele redenen als gewoon om zijn schoonheid.

Een vlinder geeft troost maar geeft ook de schoonheid en kwetsbaarheid van een kindje weer. Het leven wat in al zijn teerheid veel te vroeg stopte. Het is een lief symbool wat een positief en blij gevoel geeft temidden van alle verdriet.