Het ontstaan van het herinneringskoffertje

kinderkoffertje, Herinneringskoffertje Lauren -liefsvanlauren.nl

#babylossawarnessweek2019

De laatste dag van de #babylossawarnessweek2019. Het schrijven over het gemis van een kindje en in ons geval, Lauren en terug gaan in gedachten naar bijna 4 jaar terug vond ik intensief, verdrietig en liefdevol.

Wat zaten we toendertijd in een achtbaan op de intensive care. We leefden niet van dag tot dag maar van uur tot uur. Uiteindelijk heeft ze bijna 3,5 week op de intensive care gelegen. Onze zoon was ver weg en we misten hem en we waren bang voor de nabije toekomst. Een achtbaan van emoties want we waren natuurlijk ook gewoon trots op ons vechtertje. Onze ergste gedachtes werden waarheid. Ik zou weer aan het werk gaan na mijn zwangerschapsverlof zonder kindje in huis. Zonder het geknuffel van een klein baby meisje en kleertjes zouden ongebruikt weer in de doos gaan. Niet wetend of we die ooit nog zouden gebruiken.

De dag van het afscheid brak aan. De dag waarvan we wisten dat die eigenlijk wel zou komen, maar hoopten dat die ons voorbij zou gaan. We moesten familie bellen, ouders en broers en zussen. De begrafenisondernemer moest ingelicht worden en het ontruimen van onze kamer in het Ronald McDonald Huis Groningen. Er werden foto’s gemaakt door Make a Memory en toen kwam het moment dat we haar moesten loslaten. Ze overleed op mijn arm en het was goed. Haar lijfje was op en we gunden haar zoveel meer dan dit leven.

Eenmaal thuis heeft het een tijd geduurd voordat ik eraan toe kwam om haar eerste spulletjes een mooi plekje te geven, maar uiteindelijk was het moment daar. Ik zocht haar kleertjes uit, stopte haar haarlokje in een mooi glazen buisje en deed de speciale kaartjes en briefjes in het koffertje. En zo ontstond haar eigen koffertje, ons herinneringskoffertje. Vol met lieve en trotse momenten maar ook met gemis, het had zo anders moeten zijn.

En deze trotse maar ook moeilijke ervaring is de start geweest van het herinneringskoffertje en later van de webshop Liefs van Lauren in haar huidige vorm.

Omdat we elke ouder gunnen om het afscheid vorm te geven die bij hun past en hun persoonlijke wensen. En we daarin allerlei prachtige initiatieven en producten willen bundelen in onze online conceptstore

Liefs van Lauren voor een tastbare herinnering